Cancer

Målet är att en dag kunna eliminera cancer som dödsorsak

Att bekämpa cancer kräver innovativ forskning

Trots att forskning och utveckling fortsätter att öka vår förståelse av och vår kamp mot cancer, är det fortfarande mer än tio miljoner människor som mister livet varje år i sjukdomen.
 

På AstraZeneca fokuserar vi på cancerforskningen för att kunna erbjuda läkemedel som förändrar liv, till de patienter som bäst behöver dem. Vi har en produktportfölj med cancerläkemedel som är kombinationsinriktad, den utnyttjar olika vetenskapliga plattformar för att tillgodose det medicinska behovet inom en mängd olika cancerformer. Det som driver oss är ambitionen att via forskning och samarbete fortsätta att minska cancer som dödsorsak.

Vad vi görFokus på viktiga sjukdomar

Det finns många typer av cancersjukdom. För att vi ska vara mest effektiva har vi valt att koncentrera oss på följande viktiga sjukdomar.Lungcancer


Cancer i urinblåsan


Livmoderhalscancer

Bröstcancer


Bukspottkörtelcancer


Prostatacancer

Äggstockscancer


Hematologi


Levercancer

Cancer.nu

För dig som behöver information och stöd om hur man upptäcker, behandlar och lever med cancer: Besök gärna www.cancer.nu. Där hittar du även lungkollen, ett symtomtest för dig som vill undersöka din lunghälsa.

Lung Ambition Alliance

AstraZeneca är en av grundarna till organisationen Lung Ambition Alliance

– ett omfattande samarbete med syfte att förändra sättet vi ser på lungcancer och genom olika initiativ verka för förbättrad tillgång till bland annat screening och tidigare diagnoser. I den nya organisationen samlas cancer experter för att uppnå en tydlig målsättning: att fördubbla femårsöverlevnaden för lungcancer-patienter till 2025
Läs mer här

SE-8256-04-21-AZ