Ramon ingår i teamet ”Global Real Estate”, som arbetar med att förvalta och utveckla AstraZenecas fastigheter världen över. Med andra ord ansvarar Global Real Estate över vår fastighetsportfölj, och arbetar med att skapa effektiva, hållbara och inspirerande arbetsplatser. Arbetet inkluderar allt ifrån att investera i nya fastigheter till att utveckla anpassade arbetsmiljöer som ger våra anställda möjligheten att förverkliga deras visioner. Som ”EMEA Regional Director for Global Real Estate” leder Ramon teamet som ansvarar for att optimera och utveckla fastigheterna i regionen EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika).

Ramon är född och uppvuxen i Barcelona, Spanien. Han har en kandidat- och masterexamen i Business Administration från ESADE Business & Law School, med inriktning finans. Han inledde sin karriär 1991 på KPMG som revisor och finansrådgivare. Under sina fyra år där arbetade han med företag från en rad olika branscher. År 1995 började han arbeta på Werfen Life, ett life science-företag inom in vitro diagnostik och medicinsk utrustning. Under sina 11 år på företaget, arbetade Ramon i olika roller i såväl Spanien som i Frankrike och Sverige.

År 2006 flyttade han till Kina för att starta ett dotterbolag till ett av Spaniens största fastighetsbolag under en 4 års-period. När den globala finansiella krisen slog till hösten 2008 blev projektet avbrutet, och Ramon flyttade till Sverige. Väl där startade han ett eget företag inom ladd-infrastruktur till elfordon.

Ramon började på AstraZeneca 2009, då som Programme Director i Global Engineering Projects i Södertälje. År 2010 blev han Director för Global Engineering Projects i Sverige, en roll han hade i tre år. Efter det, mellan 2013 och 2015 blev han Project Director för EMEA inom Global Real Estate, innan han tillträdde sin nuvarande roll.
PromoMats. SE-2673-08-2021-AZ