Nicklas Yderström jobbar som processoperatör i API fabriken EFA på AstraZeneca i Södertälje. Det är här man tillverkar den aktiva substansen som används i olika läkemedel. Att jobba som processoperatör innebär att man övervakar och styr processen för tillverkningen av den aktiva substansen.

Själva formuleringen till det färdiga läkemedlet görs av andra enheter inom AstraZeneca i Södertälje så när tillverkningen av substansen är klar skickas den vidare för formulering.  Nicklas jobbar i ett team om 10 personer som alla har sina egna ansvarsområden och arbetstiden är upplagd som treskift uppdelat på förmiddag, eftermiddag och natt.

Nicklas har arbetat på AstraZeneca sedan 2014 i olika roller och har erfarenhet från flera av tillverkningsenheterna på AstraZeneca i Södertälje.  Nicklas började som sommarjobbare men fick möjlighet att jobba kvar efter sommarens slut. Tanken var egentligen att plugga vidare efter den treåriga ekonomiska utbildningen på gymnasiet. Men Nicklas tycker att han har fått utvecklas i sin roller och får lära sig mycket nytt hela tiden. T ex har det blivit naturligt att han i sin nuvarande roll har fått bredda sina kunskaper inom kemiområdet.
Jag jobbar i ett bra team, vi har en glad stämning och det är roligt att gå till jobbet.

Nicklas Yderström Processoperatör, API fabriken EFA AstraZeneca Snäckviken, Södertälje

PromoMats SE-5766-11-19-AZ