Milan Bogicevic arbetar som gruppchef på enheten ”PET Packaging (Bottle)” på AstraZenecas fabrik i Gärtuna. Den här rollen har han haft sedan 2015, men han har ett långt förflutet inom företaget. 

Milan började på AstraZeneca år 2000, då som maskinoperatör på enheten för Pumpspray. År 2002 började Milan engagera sig fackligt, och fick sedan en heltidsroll inom IF Metall. Där blev han senare vald till klubbordförande för AstraZenecas anläggning i Snäckviken. I rollen hade Milan hand om förhandlingar för IF Metalls avtalsområde på anläggningen, och administrerade dagliga frågor från medlemmar och chefer.

I sin nuvarande roll som gruppchef är Milan ansvarig för cirka 20 anställda och två ”fyllningslinjer”, där burkar av olika storlek fylls med olika typer av tabletter. Arbetet innefattar daglig drift, bemanningsplanering och personal- och rehabiliteringsfrågor. Dessutom är Milan ansvarig för projektfrågor rörande fyllningslinjerna och delaktig i att ta fram anläggningens verksamhetsplanering. Han är även ordförande för AstraZenecas arbetstagarråd i Europa, där hans långa erfarenhet av fackligt arbete kommer väl till pass.

Milan är utbildad gymnasieingenjör inom Byggteknik, och jobbade på Skanska Väg och Anläggning i två år innan han började arbeta på AstraZeneca.


1659-04-17-AZ