Jenny är Digital Readiness and Change Lead för Sweden Operations. Det innebär att hon är ansvarig för att driva olika digitaliseringsinitiativ i våra svenska fabriker. Hon arbetar med att hitta digitala lösningar på våra utmaningar i produktionsverksamheten.

I det arbetet ser Jenny till att vi utforskar några av de senaste digitala teknikerna, såsom maskininlärning, avancerade automationslösningar, samt augmented- och virtual reality. För att lyckas hålla jämna steg med den snabba teknikutvecklingen samarbetar AstraZeneca Sverige med våra kollegor på andra tillverkningsanläggningar globalt, och deltar i flera samarbeten med externa företag, universitet och organisationer.

Jenny började på AstraZeneca 2017 genom ett av vårt trainee-program. Under sina två första år fick Jenny rotera mellan flera olika avdelningar, och deltog i arbetet inom exempelvis processteknik för tillverkning av tabletter och kapslar, IT och projektledning. Som en del av programmet tillbringade hon även 2 månader vid vårt globala IT-center i Chennai, Indien

Vill du veta mer om vårt trainee-program så hittar du information här:
Digitalisering är redan en naturlig del av vår vardag, och självklart kommer det att påverka hur vi tillverkar läkemedel i framtiden. Nya digitala lösningar kan skapa en mer effektiv tillverkning och distribution av medicin, något som hjälper oss att bidra till att fler patienter får rätt behandling.

Jenny Stenström Digital Readiness and Change Lead för Sweden Operations

PromoMats: SE-5764-11-19-AZ