Carin är legitimerad sjuksköterska och specialiserad inom intensiv- och anestesivård. Hon är dessutom utbildad högskolelärare, och har universitetsstudier inom hälso- och sjukvårdsadministration och forskningsmetodik. På AstraZeneca arbetar hon idag med att koordinera processer och personal som genomför kliniska studier i 11 länder inom avdelningen ”Clinical Operations”. 

Carin har arbetat med klinisk forskning i nästan 30 år. Det hela började med en roll som forskningskoordinator vid Kardiologkliniken/Medicinska institutionen på Universitetssjukhuset i Linköping. År 1992 började hon arbeta inom läkemedelsindustrin som klinisk studieledare. Senare blev hon globalt programansvarig för flera kliniska studieprogram inom behandlingsområdet trombos, en roll där hon arbetade såväl i Sverige som USA.

Efter några år som lokal chef för en akademisk forskningsorganisation började hon på AstraZeneca 2004, som chef för Clinical Operations i Sverige och senare som nordiskt ansvarig för detsamma. Sedan 2012 är hon ansvarig för studieleverans och koordination inom Clinical Operations för 11 länder i Västeuropa.

Carins långa erfarenhet inom klinisk forskning har gett henne en djup kunskap om den medicinska utvecklingen inom flera terapiområden. Hon har arbetat både lokalt och globalt med att genomföra kliniska studier, och har genom åren lett komplexa projekt och ansvarat för internationellt ledningsarbete.


Klinisk forskning är som en livslång kärlek - den behöver passion, näring, närhet och ibland lite distans – men är alltid intressant och utmanande.

Carin Fellenius

SE-1684-04-17-AZ