Annelie har arbetat 25 år på Astra/AstraZeneca. De först fem åren arbetade Annelie som maskinoperatör i produktionen. Annelies drömyrke var egentligen att bli polis och är också utbildad till det med kände snabbt att det var ett yrke som inte passade för henne.  Innan Annelie kom till Astra hann hon att prova på arbeten som både brevbärare och betongarbetare.

Efter de första fem åren på Astra ville Annelie prova på något annat och fick 1996 möjlighet att börja arbeta som lageroperatör och blev som första tjej anställd på centrallagret i Gärtuna. Idag arbetar 16 personer på centrallagret och det är härifrån som ungefär 40% av AstraZenecas hela globala produktionsvolym skickas till alla delar av världen. Lagerbyggnaden är ca 14 000 kvm och man har tillgång till den senaste tekniken när det gäller allt från datorer till truckar.

Arbetet på centrallagret är självständigt på morgonen har man ett möte där man delar upp det som ska göras under dagen och detta upprepas mitt på dagen när de som ska jobba kväll börjar sitt skift. Arbetsuppgifterna består bland annat av att plocka ihop varorna och se till att pallarna som ska gå iväg är packade med rätt innehåll och märkta med rätt mottagare och är klara i rätt tid. Man måste vara noggrann för att klara av arbetet och måste kunna köra truck och inte ha lätt att få svindel eftersom att det plockas varor från hyllor som är 5 meter höga.

Annelie trivs väldigt bra med arbetsuppgifterna eftersom det är ett självständigt arbete, en fin sammanhållning i gruppen och man arbetar mot gemensamma mål.


SE-1407-11-2018