AstraZeneca återigen rankad som ett av världens 100 mest hållbara företag

Global 100 Index är en årlig ranking av världens mest hållbara företag och offentliggörs på World Economic Forum i Davos, Schweiz.

AstraZeneca har för andra året i rad blivit rankad som ett av de 100 mest hållbara bolagen i världen av den Toronto-baserade medie- och investeringsrådgivaren Corporate Knights (CK).

Global 100 Index är en årlig ranking av världens mest hållbara företag och offentliggörs på World Economic Forum i Davos, Schweiz.

AstraZeneca rankas som det 50:e bolaget oavsett bransch och det femte högst rankade läkemedelsföretaget. Av företag registrerade på Stockholmsbörsen placeras AstraZeneca som nr 4. Genom att komma med på Global 100-listan räknas AstraZeneca tillhöra de 1,3% mest hållbara företagen i världen.

"2018 var ett år med betydande framsteg för arbetet med hållbarhet hos AstraZeneca. Jag är stolt över att våra ansträngningar att förbättra tillgången till hälso- och sjukvård, miljöskydd och etik och transparens återigen har erkänts av Corporate Knights genom att placera AstraZeneca som ett av de 100 mest hållbara bolagen i världen idag”, säger Katarina Ageborg, Executive Vice President, Sustainability,Chief Compliance Officer och Sverige-VD på AstraZeneca.

På AstraZeneca sätter vi hälsan i centrum för vårt arbete med hållbarhet. De tre pelarna i vår strategi; Tillgång till hälso- och sjukvård, miljöskydd och etik och transparens, återspeglar vårt engagemang för patienters hälsa, våra medarbetare, miljön och de samhällen där vi verkar. Allt detta bygger på en företagskultur, centrerad kring integritet, respekt och öppenhet. Våra tre hållbarhetspelare är i linje med FN: s hållbara utvecklingsmål.

Den fullständiga rankningen publiceras i det årliga Global 100-numret av Corporate Knights magazine och på deras hemsida: www.corporateknights.com/global100