AstraZeneca på LinkedIn-rankning över bästa arbetsplatserna

AstraZeneca rankas av LinkedIn som en av de bästa arbetsplatserna i Sverige.
När världens största sociala yrkesnätverk nu släpper sin rankning Top Companies 2022 finns AstraZeneca med på listan.
- Vi jobbar ständigt med att göra AstraZeneca till en ännu bättre arbetsplats, där människor trivs, är kreativa och känner sig inkluderade, så det är både roligt och hedrande att det arbetet nu märks i en rankning från världens största yrkesnätverk, säger Anna Söderman, HR-chef på AstraZeneca i Sverige.
 

LinkedIn:s Top Companies är en årlig rankning avsedd att hjälpa yrkespersoner att identifiera de bästa arbetsplatserna. Rankningen avgörs med hjälp av en noggrann metod där LinkedIn använder data från miljontals yrkespersoner globalt, vilket matchas med forskning kring arbetsliv och karriär. Det är en lista över de bästa arbetsplatserna som släpps varje år i 30-40 länder över hela världen. I år släpps rankningen för första gången i Sverige, där AstraZeneca hamnar på plats 21.

LinkedIn tittar på en rad kriterier i sin urvalsprocess, som bland annat företagskultur, utvecklingsmöjligheter, könsfördelning, mångfald i utbildningsbakgrund och hur länge människor stannar i företaget.

- Det här bekräftar det vi ser i våra egna medarbetarundersökningar, där 85 procent anger att AstraZeneca är en bra plats att arbeta på. Det är en hög siffra som vi är stolta över, men vi nöjer oss inte med det, utan fortsätter dagligen med att skapa hållbara medarbetare som trivs och utvecklas på jobbet, säger Anna Söderman.