AstraZeneca topprankad bland Sveriges bästa arbetsgivare

Astra Zeneca har utsetts till Sveriges näst bästa arbetsgivare i en undersökning genomförd av Universum. I årets ranking tar AstraZeneca ett rejält kliv  från en hedrande åttonde placering förra året till att komma in på en andra plats i år, vilket understryker fortsatta ansträngningar att vara ’a great place to work’ och bli ett självklart val när nya talanger väljer arbetsgivare.
 

Varje år genomför Universum undersökningen bland ett urval medarbetare från olika arbetsgivare som har 500 medarbetare eller fler. Undersökningen fokuserar på fyra faktorer: identitet och kultur, lojalitet, huruvida man rekommenderar arbetsgivaren till andra och i vilken grad man är nöjd med sin arbetsgivare. I år svarade 567 av AstraZenecas medarbetare på undersökningen. Som ett resultat av deras återkoppling steg AstraZeneca från en åttonde plats 2019 till en andra plats 2020.

 ”AstraZeneca nådde toppresultat i alla kategorierna, men det som verkligen skiljer oss åt är vår starka lojalitet. I en tid då medarbetare hos andra arbetsgivare i allt högre grad söker efter möjligheter på annat håll uppgav AstraZenecas medarbetare i undersökningen att de inte ens överväger att byta jobb, vare sig på kort eller lång sikt. Vi är oerhört stolta över det.” - Devin Lincoln, Employer Brand and Recruitment Marketing Partner

Du kan läsa mer om resultaten på Universums hemsida

SE-7441-09-21-AZ