AstraZeneca topp tre inom läkemedelsindustrin i World Dow Jones Sustainability Index

AstraZeneca har utsetts till ett ledande företag när det gäller hållbarhetsarbete inom läkemedelsindustrin i World Dow Jones Sustainability Index (DJSI World). DJSI är det hållbarhetsindex som har funnits längst och bygger på djupgående analyser av företagens ekonomiska, sociala och miljömässiga prestanda.

AstraZeneca fick totalt 81 poäng av 100 och därmed hamnar företaget på tredje plats inom läkemedelsindustrin, bara sex poäng bakom årets branschledare, Roche. AstraZeneca fick branschens högsta poäng inom områdena Environmental Reporting, Labour Practice Indicators och Health Outcome Contribution. Det här är 17:e gången som bolaget ingår i Indexet.

Av de 50 företag som bedömts inom läkemedelsindustrins grupp, var endast 7 kvalificerade för att tas med i DJSI.

Att upprätthålla en topp-tre position i detta prestigefyllda index speglar hur AstraZenecas hållbarhetsarbete fortsätter att erkännas. Våra förbättringar inom hälsa, miljö och arbetsmetoder visar hur vi gör stora framsteg inom våra fokusområden: hållbarhet, hälsa, miljö och etik. Vi arbetar för en långsiktig inverkan på människor och planeten, och det finns ännu mer att bidra med när vi fortsätter att integrera hållbarhet i allt vi gör som företag.

Katarina Ageborg Executive Vice-President Sustainability, President AstraZeneca AB and Chief Compliance officer

Jag gratulerar AstraZeneca för att de listats i DJSI World Index. Företag som konkurrerar om en eftertraktad plats i DJSI utmanar sig att kontinuerligt förbättra sina hållbarhetsrutiner och vi är glada att se att antalet företag som åtar sig att uppnå mätbara positiva effekter fortsätter att stiga.

Manjit Jus Head of ESG Ratings, RobecoSAM

DJSI är ett globalt erkänt oberoende jämförelseindex som bedömer - och rankar - företagens ekonomiska, miljömässiga och sociala resultat. Det representerar den högsta standarden för företagens hållbarhet och har blivit en viktig referenspunkt för investerare.

Promomats SE-4007-09-18-AZ