AstraZeneca rankade som ett av världens 100 mest hållbara företag

AstraZeneca på 34:e plats i Corporate Knights årliga lista över de mest hållbara företagen i världen

AstraZeneca hamnade på 34:e plats i Corporate Knights årliga lista över de mest hållbara företagen i världen. Vi har också blivit utnämnda av The Climate Group till “biggest achiever” tillsammans med Bank of America och Coca Cola Enterprises Inc., för att ha ökat vår användning av förnybar energi med 300 procent.

I samband med Världsekonomiskt forum (WEF) i Davos i januari 2018 blev AstraZeneca uppmärksammat för sitt hållbarhetsarbete. Den Toronto-baserade medie- och investeringsrådgivaren Corporate Knights, rankade AstraZeneca som ett av världens 100 bästa företag inom hållbarhet. Samtidigt har den internationella välgörenhetsorganisationen The Climate Group erkänt bolaget som ett av 122 globala företag som anslutit sig till det så kallade ”RE100 -avtalet”, framtaget för att främja användande av förnybar energi. Climate Group omnämnde också AstraZeneca som “Biggest achiever” för vår ökade användning av förnybar energi.

“AstraZenecas mål är att förbättra den allmänna hälsan, inte bara genom att bedriva innovativ läkemedelsforskning, utan också genom det engagemang i hållbarhetsfrågor som genomsyrar alla våra strategiska beslut. Vi är stolta över att uppmärksammas av dessa två oberoende organisationer för vårt arbete inom ökad tillgång till hälso-och sjukvård, etik och transparens - och minskat avtryck på miljön”, säger Katarina Ageborg, Executive Vice President, Sustainability and Chief Compliance Officer på AstraZeneca.

Corporate Knights Global 100 Index

Global 100 Index rankar världens mest hållbara företag inom alla branscher. Det senaste resultatet av indexet presenterades under ”World Economic Forum” i schweiziska Davos den 23 januari 2018, där AstraZeneca blev rankat som nummer 34 och därmed tillhör de bäst presterande 2 procenten av världens företag när det kommer till hållbarhetsfrågor, enligt Corporate Knight.  

The Climate Groups rapport

En rapport framtagen av The Climate Group, “Approaching the tipping point: how corporate users are redefining global electricity markets”, följer utvecklingen under tidsperioden 2016–2017 för företag som valt att förbinda sig till användning förnybar energi, och ger därmed en inblick i rådande hållbarhetstrender för företag. I Rapporten beskrivs AstraZeneca som en ”biggest achiever” under 2016, efter att ha ökat andelen förnybar elektricitet med mer än 300 procent.

Läs gärna mer om vår hållbara verksamhet här, eller klicka på länken nedanför för att komma till AstraZeneca.com 

 

Promomats SE-3038-01-2018-AZ