AstraZeneca donerar 9 miljoner ansiktsmasker för att underlätta sjukvårdens hantering av COVID-19 över hela världen

Första sändningen till Italien levereras denna vecka
 

AstraZeneca donerar nio miljoner ansiktsmasker för att stödja sjukvårdspersonal runt om i världen som hanterar den globala COVID-19 pandemin. AstraZeneca samarbetar med World Economic Forums COVID Action Platform, en plattform som skapats med stöd av World Health Organisation (WHO), kring att identifiera de länder som i nuläget har störst behov. Italien kommer få de första sändningarna av ansiktsmasker redan under denna vecka, och leverans till fler länder följer.

I tillägg till dessa donationer påskyndar AstraZeneca sin förmåga kring utvecklingen av diagnostiska tester för att kunna skala upp screening och bolaget samarbetar även med regeringar för att komplettera redan befintliga screeningprogram.

Våra tankar finns hos dem som drabbats av denna globala pandemi och hos de tappra människor som arbetar inom sjukvården för att ta hand om dem. Som företag har vi prioriterat att samarbeta med internationella hälsomyndigheter och andra för att dela vår vetenskapliga kunskap och expertis. Nu donerar vi dessa andningsmasker samtidigt som vi fortsätter accelerera våra ansträngningar med diagnostiska tester och att hitta behandling mot COVID-19”, säger Pascal Soriot, AstraZenecas koncernchef.

De nio miljoner maskerna kommer att tillverkas och distribueras från Kina, där den här storskaliga och snabba insatsen har kunnat genomföras tack vare AstraZenecas ledande position och starka relationer med landets hälso- och sjukvårdssystem och tillverkningsindustri.

Sedan utbrottet av COVID-19 har AstraZeneca gjort ett flertal finansiella donationer och skänkt läkemedel och personlig skyddsutrustning till hälsoorganisationer i Kina och ett antal andra länder runt om i världen.

 

To read this information in English, please click on the link below: