AstraZeneca den 5:e mest attraktiva arbetsgivaren i Sverige

I år klättrar AstraZeneca upp från 32:a till 5:e plats på listan över landets mest attraktiva arbetsgivare. Det är Randstad Employer Brand Research som har gjort undersökningen, som beskrivs som  den mest omfattande oberoende employer branding-undersökningen i världen, med 30 medverkande länder och över 5000 företag. I Sverige är det de 150 största arbetsgivarna som rankas.

”Vi är otroligt glada och stolta över vår placering. Våra medarbetares engagemang och ambassadörskap  är viktigt och hjälper oss att uppfattas som en attraktiv arbetsgivare, så en stor eloge till dem ”, säger Karolina Fredriksson som jobbar med strategisk kompetensförsörjning på AstraZeneca.

Mikael Stridsman som jobbar med employer branding på AstraZeneca fyller i: ”En topp 5 placering betyder otroligt mycket för AstraZeneca och våra medarbetare och är ett direkt resultat av långsiktigt och medvetet kulturarbete internt inom bolaget och ett målmedvetet och strukturerat externt employer branding arbete.”

När det gäller den fortsatta rekryteringen på AstraZeneca så behövs allt ifrån duktiga process- och maskinoperatörer, personal inom underhåll och automation, till medarbetare med kompetens inom supply chain, Industriell ekonomi och hållbarhet. Dessutom behövs forskare, doktorander och civilingenjörer inom samtliga naturvetenskapliga områden.

Karolina Fredriksson och Mikael Stridsman från Human Resources (HR) mottar pris för AstraZenecas 5:e placering i Randstad Employer Brand Research.