Tillgång till hälso-och sjukvård för alla

en stor och komplex global utmaning
AstraZeneca utvecklar, tillverkar och marknadsför läkemedel över hela världen. Vår ambition är att alla ska få tillgång till dessa, oavsett inkomst, ålder eller var man bor.

Ökad tillgång till läkemedel är en grundsten i vårt arbete. Vår kärnverksamhet ger redan många människor tillgång till våra läkemedel, men vi arbetar också för att göra det enklare för människor att ha råd med dem. En del av detta arbete går ut på att stärka kompetensen inom hälso- och sjukvården i låglöneländer, där priset på läkemedel inte nödvändigtvis är det enda hindret för en bra hälso-och sjukvård.

Vi är övertygade om att vi kan göra störst nytta när vi bedriver vår verksamhet på ett hållbart sätt. Det krävs också en gemensam global satsning som involverar alla aktörer för att vi ska kunna nå hållbara framsteg i hela världen. Många av våra aktiviteter bygger därför på samarbeten med ett stort antal partners.

5,7 miljoner

människor har fått möjlighet till utbildning, screening och behandling av högt blodtryck genom Healthy Heart Africa programmet

Lanserat

Healthy Lung Asia på nio marknader i Asien

9 miljoner

patienter har dragit nytta av Access to Medicine program

Vad vi gör

för ökad tillgång till läkemedelPromoMats: SE-4041-09-2018-AZ